Thursday, May 23, 2024
HomeKERJA KOSONGRahsia Dapat Kerja Di Singapura Dengan Mudah

Rahsia Dapat Kerja Di Singapura Dengan Mudah

Kerja Di Singapura

Alhamdulillah. Satu panduan untuk dapat kerja di singapura dengan mudah akhirnya di bukukan. Saya tahu ramai rakyat malaysia berkira-kira untuk pergi bekerja di Singapura yang menjanjikan pendapatan lumayan. Ye lah, buat masa sekarang nilai tukaran mata wang untuk setiap 1 Dollar Singapura bersamaan dengan 3.15 Ringgit Malaysia. Tak percaya? Anda boleh google sendiri “Sgd to myr“.

Walaupun begitu, untuk dapatkan kerja di singapura tidaklah semudah sangkaan anda. Kalau tak kena caranya, pendapatan anda mungkin tidak selumayan seperti yang di gembar gemburkan.

Saya nak tunjukkan anda beberapa contoh pekerjaan di singapura. Antaranya ialah :

Contoh Kerja & Gaji

Bayangkan pekerjaan anda sebagai tukang cuci sahaja bergaji $1500 sebulan, kalau di tukarkan kepada nilai matawang kita anda dah dapat RM4723.29 sebulan. Ada perkerjaan di singapura yang tak memerlukan sijil pun. Jika anda nak kerja yang menggunakan SPM, contoh nya kerja kilang gaji sekitar $2000 sebulan. Kalau ditukarkan ke nilai matawang kita, kira-kira RM6298.68.

Panduan Mencari Kerja Di Singapura 

Panduan Kerja Di Singapura

Memperkenalkan satu panduan mudah untuk anda dapat kerja di singapura oleh Haniza Rasyid. Beliau pernah bekerja di singapura dan bekerjasama dengan agensi-agensi berdaftar pekerjaan di singapura. Sekarang beliau ialah Perunding Kerjaya.

Apa yang ada dalam Panduan Kerja Singapura ini?

BAB 1 : STRATEGI MENCARI KERJA

BAB 2 : DOKUMEN-DOKUMEN PENTING

BAB 3 : PENGANGKUTAN

BAB 4 : TEMPAT PENGINAPAN

BAB 5 : HAL-HAL PENTING YANG LAIN

Ok.

Jika anda berminat nak dapatkan panduan kerja di singapura, klik banner di bawah ya.

Panduan Kerja Singapura

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular