Home Informasi Cara Daftar Internet Banking Bank Islam Secara Online

Cara Daftar Internet Banking Bank Islam Secara Online

2555
20

Cara Daftar Internet Banking Bank Islam Secara Online. Kemajuan teknologi dunia masa kini sangat memudahkan manusia melakukan kerja seharian mereka dengan lebih mudah. Sebagai contoh, apabila kita nak semak baki akaun bank kita guna telefon atau laptop, kita tak perlu lagi pergi ke mesin ATM.

Saya nak kongsikan beberapa langkah mudah untuk yang mempunyai akaun bank islam dan ingin ada perbankan internet sendiri.

Ikuti langkah-langkah seperti di bawah.

Cara Daftar Internet Banking Bank Islam Secara Online

1-Pergi Ke website BANK ISLAM, https://www.bankislam.biz/.
2-Klik pada butang FISRT TIME USER.

3-Tick di kotak “I Have Read And Understood…”

4-Klik Butang Continue.
5-Pilih “Bank Islam ATM/Debit Card”

6-Klik Butang Continue.

7-Masukkan No Kad Bank Islam Di Ruangan.

8-Masukkan No Pin Kad Debit Bank Islam.

9-Klik Butang Continue.

10-Masukkan Semua Maklumat yang diminta.

11-Masukkan Private Word (gabungan huruf dan angka yang dibenarkan) dan pilih Private Image pilihan sendiri.

12-Pilih 3 Secret Question dari senarai soalan dan masukkan jawapan untuk setiap Secret Question tersebut.

13-Klik butang Submit.

14-Sahkan maklumat yang di paparkan dan klik butang confirm.

15-Anda akan terima SMS apabila pendaftaran No Telefon Bimbit untuk IAC berjaya.

Tak susah sebenarnya. Hehe. Sesiapa lagi yang belum ada perbank internet bank islam ni patut cuba. Ianya memudahkan urusan anda nanti.

20 COMMENTS

  1. So maksudnya tak payah buat kat bank islam ke? Boleh terus buat online nak dftr online banking ni? Kira boleh dapat mesej yg ada TAC tu ka ?

  2. kalau dah daftar ni boleh buka kat fon ke xyah lah pergi bank nk check baki atau tranfers kan guna fon je.nk tanye ada yg ckp kena pergi bank buat

  3. Saya dah cuba banyak kali. tapi tak dpt. error code katanya. saya masukkan no kad dan no pin yang betul gak. kenapa yer?

  4. Kemaskini nombor talefon baru dan alamat email:
    Diharapkan pihak bank iskam dapat menambah baik system maklumat bagi pelanggan pihak tuan(bank islam)
    Dimana pelbagai individu yang berurusniaga dalam penyimpanan/akaun semasa/akaun simpanan/akaun tetap/akaun penyimpanan tabung haji/dan pelbagai urusniaga yang pihak tuan tawarkan/untuk menarik pelanggan..
    Soalan lazim….
    1: perbankkan online internet. Aplikasi yang disediakan oleh pihak google iaitu produck web app go bank islam
    Gunakan tecnology network system yang disediakan oleh pihak google..
    Untuk kemudahan para pelanggan yang berurusniaga dengan pihak tuan(bank islam)
    Tanpa mengira status /individu awam/individu ahli koprat/ahli busniess online/dan pelbagai…
    pelanggan yang berdaftar atas pihak tuan…. (bank islam)… Sila tingkatkan
    kualiti seperti bank yang lain… Seperti kemaskini butiran maklumat pelanggan secara digital dalam mesin laggan diri…. (pembetulan nombor talefon…. Yang berkaitan penting perbankkan internet online….
    Agar produck yang disalurkan oleh pihak google/dapat memberi kepuasan pada para pelanggan. Tanpa menilai title….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here